
Gogetnew.info-ն գրում է, որ բուլղարական պղպեղն օգտագործվում է աշխարհի տարբեր խոհանոցներում։ Այս պղպեղը հայտնի է իր համային հատկություններով, սակայն քչերը գիտեն այն մասին, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունեն կարմիր և դեղին պղպեղներն առողջության համար։
Կարմիր քաղցր պղպեղի շնորհիվ.
- կիջնի զարկերակային ճնշումը
- կլավանա ախորժակը
- չեն առաջանա թրոմբներ։
Դրանցում պարունակվող բետա-կարոտինը կօգնի լավացնել տեսողությունը։ Այս պղպեղը կնպաստի նաև խոլեստերինի կուտակումը կանխարգելելուն։
Պղպեղը B խմբի վիտամիններ է պարունակում, որոնք օգնում են լավացնել քնի որակը, ընդհանուր նյարդային վիճակը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը