Սեխն առանձնանում է ոչ միայն համով, այլև օգտակար հատկություններով: Estet-portal.com-ի հաղորդմամբ՝ սեխը հարուստ է մի շարք սննդարար նյութերով, այդ թվում.
- օրգանական թթուներ
- հանքային աղեր
- կալցիում
- երկաթ
- ֆոսֆոր
- յոդ
- պղինձ
- ցինկ
- ֆտոր
- կարոտին
- C, E, PP, B խմբի վիտամիններ
- ֆոլաթթու
- բջջանյութ:
Լավացնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը: Սեխը մեծ քանակով բջջանյութ է պարունակում, ինչն օգտակար է աղիների աշխատանքի համար: Այն նպաստում է աղիների անցանելիությանը, մթերքի յուրացմանը:
Սեխի պարբերական օգտագործումը հնարավորություն է տալիս ազատվել փորկապությունից, օրգանիզմից դուրս բերել վնասակար նյութերը: Դա իր հերթին օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից:
Մաքրում է լյարդը, օգնում վերականգնել լյարդի աշխատանքը: Սեխը միզամուղ ազդեցություն է ունենում՝ նպաստելով օրգանիզմից դուրս բերել հեղուկը:
Օգտակար է կնոջ առողջությանը: Սեխը հարուստ է ֆոլաթթվով ու կալցիումով՝ հանքանյութեր, որոնք կարևոր են պտղի զարգացման համար:
Օգտակար է մաշկի, մազերի առողջությանը: Սեխը հաջողությամբ պայքարում է այնպիսի խնդիրների դեմ, ինչպիսիք են բշտիկները, պիգմենտային բծերը: Այն օգնում է մաքրել մաշկը, երիտասարդացնել այն: Սեխն օգնում է նաև ամրացնել մազարմատները, մազերին փայլ հաղորդել:
Էներգիա է հաղորդում: Սեխը հանգստացնում է նյարդային համակարգը, օգնում պայքարել անքնության, գրգռվածության, հոգնածության դեմ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը