Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում սրտի կաթվածի ռիսկը
Advertisement 1000 x 90

Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում սրտի կաթվածի ռիսկը

Ձիթապտղի յուղը կարող է նվազեցնել սրտի կաթվածի ռիսկը:

Այս մասին հայտնում եմ ամերիկյան կարդիոլոգիական ասոցիացիայի մասնագետները:

Ինչպես հայտնում է Express-ը, 63 867 կանանց եւ 35 512 տղամարդկանց մասնակցությամբ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նրանց մոտ, ովքեր օրական ավելի քան կես ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ են օգտագործել, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը նվազել է 15 տոկոսով, իսկ սրտի իշեմիկ հիվանդության ռիսկը՝ 21 տոկոսով:

Հետաքրքիր է, որ ձիթապտղի յուղի մեծ քանակության օգտագործումը չի ազդել ինսուլտի ռիսկի վրա:

news.am