Ընկույզը հիանալի միջոց է բորբոքումների դեմ, պնդում է Culina Health-ի համահիմնադիր, սննդաբան Թամար Սամուելսը (ԱՄՆ):
Ինչպես գրել է Eat This, Not That-ը, ընկույզն ամենաառողջ նախուտեստներից է:
Իրականում շատ ընկույզներ հարուստ են վիտամիններով, սննդարար նյութերով եւ հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն: Օրինակ՝ նուշը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են նաեւ վերացնել բորբոքումը: Հակաօքսիդանտները պաշտպանում են օրգանիզմը օքսիդատիվ վնասից, որը վնասում է բջիջները եւ բորբոքում առաջացնում:
Մասնագետի կարծիքով՝ ընկույզը լավագույն հակաբորբոքային միջոցն է:
«Դրանք պարունակում են առավել ալֆա-լինոլենաթթու՝ օմեգա-3 ճարպաթթու», – բացատրել է Սամուելսը:
Ընկույզը ներառում է վիտամին E եւ այլ ֆիտոնուտրիենտներ, ինչպիսիք են ֆենոլաթթուները, ֆլավոնոիդները:
«Ընկույզի ամենօրյա օգտագործումը նվազեցնում է բորբոքման որոշ կենսամարկերների կոնցենտրացիան», – պատմել է նա: