Հաջողությամբ նիհարելու համար ընդհանրապես պետք չէ թանկարժեք էկզոտիկ մթերքներ գնել. քիչ չեն էժան մթերքները, որոնք նույնպես օգնում են նիհարել:
Էնդոկրինոլոգ եւ սննդաբան Անաստասիա Տարասկոն խորհուրդ է տալիս ամենօրյա սննդակարգում ներառել տարբեր գույների բանջարեղեն՝ բացի եգիպտացորենից եւ կարտոֆիլից, որոնք ունեն օսլայի բարձր պարունակություն։
«Նպատակահարմար է օգտագործել այն բանջարեղենները, որոնք աճում են ձեր տարածաշրջանում՝ սրանք բոլոր տեսակի կաղամբները, կանաչեղենն ու այլ մթերքներ են: Բանջարեղենի օգտագործման սահմանափակումներ չկան, միակ պայմանն այն է, որ դրանց չավելացվեն բարդ սոուսներ եւ համեմունքներ», – ասել է մասնագետը ՌԻԱ Նովոստի-ի հետ հարցազրույցում։
Տարասկոն հավելել է, որ հեշտ մարսվող սպիտակուցները, ինչպիսիք են հավի միսը, հնդկահավը, տավարի միսը, ձուն եւ կաթնաշոռը, կարեւոր են ցանկացած դիետայի համար: Քաղցածության ժամանակ մասնագետը խորհուրդ է տվել ավելացնել որոշ ածխաջրեր, որոնք առկա են հացահատիկի մեջ։
Դիետայում կարելի է ներառել նաեւ չզտված բուսական յուղեր կամ մի փոքր ընկույզ:
«Աղանդերի համար խորհուրդ է տրվում սեզոնային մրգեր ուտել՝ օրական մեկ-երկու միրգ կամ չորացրած մրգեր (օրական 30-40 գրամ), թույլատրվում է նաեւ մեղր», – նշել է դիետոլոգը։
Տարասկի խոսքով՝ գազարը նաեւ նիհարեցնող էժան միջոց է, որը պարունակում է ջուր եւ քիչ քանակությամբ կալորիաներ։ Միեւնույն ժամանակ, այն հարուստ է բջջանյութով, որն օգնում է սնունդն ավելի լավ յուրացվել, ինչպես նաեւ հակաօքսիդանտներով, կալիումով եւ բետա-կարոտինով։
Բացի այդ, դիետոլոգը նշել է, որ պետք է ուշադրություն դարձնել սպանախին, քանի որ այն բարձր սննդային արժեք ունի եւ ցածր կալորիանություն։
Tarasque-ը խորհուրդ է տալիս նաեւ նիհարելիս գրեյպֆրուտ օգտագործել: Դրանք պարունակում են բազմաթիվ օգտակար միկրո եւ մակրոէլեմենտներ՝ A, C, B6 վիտամիններ, կալցիում, ֆոսֆոր, ֆոլաթթու, մագնեզիում, կալիում եւ պղինձ։ Բացի այդ, այս միրգը բարենպաստ ազդեցություն ունի իմունային համակարգի ամրապնդման վրա։