Կայենյան պղպեղը 9000 տարվա պատմություն ունի: Այն, որպես դեղամիջոց, օգտագործվում էր դեռևս հնում՝ բնիկ ամերիկացիների կողմից: Այս պղպեղը պատկանում է կարտոֆիլի, լոլիկի և սմբուկի ընտանիքին:
Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ այս բանջարեղենն ունի շատ առողջարար և բժշկական հատկանիշներ, դրանցից շատերը կանխարգելում են սրտի կաթվածը և մրսածությունը: Այս պղպեղը նաև կանգնեցնում է արյունահոսությունը: Ահա թե ինչու պետք է այս պղպեղը բոլորն ունենան տանը:
Ինչպե՞ս օգտագործել կայենյան պղպեղը՝ վնասվածքների դեմ
Կայենյան պղպեղի փոշին լցրեք ուղիղ կտրվածքի վրա և սպասեք 10-15 վայրկյան, և… արյունահոսությունը կկանգնի: Հիշեք՝ սա գործում է միայն փոքր կտրվածքների և քերծվածքների դեպքում: Եթե վերքը մեծ է, 1թ/գ փոշին լուծեք 1 բաժակ գոլ ջրի մեջ և խմեք:
Կայենյան պղպեղն արյունը վերականգնող հզոր միջոց է, այդ իսկ պատճառով այն կարգավորում է արյան ճնշումը և թանձրացնում արյունը: Բացի այդ, այն ախտահանում է վերքերը, այնպես որ, այն նաև պաշտպանում է ինֆեկցիաներից:
Աղբյուրը՝ Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը