Ինչո՞ւ հիպերտոնիայով տառապող մարդիկ չպետք է ձիթապտուղ ուտեն
Advertisement 1000 x 90

Ինչո՞ւ հիպերտոնիայով տառապող մարդիկ չպետք է ձիթապտուղ ուտեն

Ձիթապտուղը կարող է բարձրացնել զարկերակային ճնշումը, ինչը կարող է հատկապես վտանգավոր լինել հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց համար։

Մայո կլինիկայի մասնագետները նշում են, որ բարձր զարկերակային ճնշումը շատ տարածված խնդիր է, որով տառապում է բրիտանացիների մոտ մեկ երրորդը: Այնուամենայնիվ, շատերը կարող են նույնիսկ չգիտեն դրա մասին, քանի որ հիպերտոնիան հաճախ բնութագրվում է ախտանիշների բացակայությամբ:

Ձիթապտուղը պարունակում է վիտամին E եւ հակաօքսիդանտներ, որոնք օգտակար են առողջության համար: Սակայն դրանք պարունակում են նաեւ մեծ քանակությամբ աղ, որը նպաստում է օրգանիզմում ջրի պահպանմանը եւ բարձրացնում արյան ճնշումը։ Խանութից գնված ձիթապտուղները պարունակում են մոտ 4 գրամ աղ 100 գրամում։

Մեծ քանակությամբ աղ ուտելը սովորաբար հանգեցնում է նրան, որ ավելորդ ջուրը պահպանվում է օրգանիզմում եւ լրացուցիչ ճնշում է գործադրում արյունատար անոթների վրա: Սա բարձրացնում է արյան ճնշումը:

med.news.am