Բալի թթու հյութ խմելը կարող է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը, փոխանցում է Лента պարբերականը։ Մասնագետները բալի օգտակարության մասին բացահայտել են, որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ պիգմենտներ՝ անտոցիաններ, որոնք ունեն խթանող հատկություններ, որոնք նպաստում են ինսուլինի արտազատմանը։
Ինչպես պարզաբանել են գիտնականները, վեց շաբաթ բալի թթու հյութ խմելուց հետո մարդն ունենում է մարմնի քաշի զգալի նվազում։ Բացի այդ, դիտվում է գերազանց արյան ճնշում և շաքարի մակարդակ (HbA1c):
Մասնագետը նշել է բալի հյութի ևս մեկ հատկություն՝ այն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը։