Սրոհունդի բուժիչ հատկությունները
Advertisement 1000 x 90

Սրոհունդի բուժիչ հատկությունները

Սրոհունդի (зжерабой) եփուկը օգտագործվել է խրոնիկական գերսեկրետոր և գերթթու գաստրիտով հիվանդությունների բուժելու համար։ Եփուկ (1 ճաշի գդալ հումքը 1 բաժակ ջրում եռացնել 10 րոպե, հովացումից հետո քամել) խմել 1- ական ճաշի գդալ, օրական 3-4 անգամ ուտելուց հետո 3-4 շաբաթ տևողությամբ` ստամոքսաղիքային չափավոր դիաթեզի պայմաններում։ Դեղահյութը օգտագործելուց թեթևացել է այն նեյրոդիստոնիկ երեկույթները / ընդհանուր անհանգիստ վիճակի, ջղային բարձր ռեֆլեքսներ, արտահայտված կարմիր դերմոգրաֆիզմ, ակրոցիանոզ, քրտնոտություն, վերջույթների դող և այլը/, որոնք հաճախ ուղեկցում են մարսողական տրակտի խրոնիկական հիվանդություններին։