Խնկի մանր բյուրեղները թոքերով անցնում են օրգանիզմ և բուժում են մի շարք առողջական խնդիրներ (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Խնկի մանր բյուրեղները թոքերով անցնում են օրգանիզմ և բուժում են մի շարք առողջական խնդիրներ

Խնկի անուշ բույրը հանգստացնում է հոգու ցավը, ներքին տագնապը: Խունկը նաև կանխարգելում է միկրոբների ու բակտերիաների բազմացումը օդում, ջրում և օրգանիզմում: Իսկ ո՞րն է խնկի գաղտնիքը:

Խնկի օգտակար հատկանիշները

Խունկը հազվադեպ «Boswellia» կոչվող ծառի խեժն է: Այս ծառը տարածում ունի Արաբական թերակղզում:  Խունկը տարբեր խեժերի (լատանկնդրուկստաշխնհալվե, խունկ) հավաքական անվանումն է։ Այդ խեժերը պնդանալիս փոխարկվում են դեղնավուն կտորների, այրվելիս արձակում են բուրավետ հոտ։

Երբ եկեղեցում խունկ են վառում, խնկի բույրը  տարածվում է ամբողջ սենյակով մեկ և սկսում է սպանել օդում ապրող բակտերիաներն ու միկրոբները:

Խնկի մանր բյուրեղները թոքերով անցնում են օրգանիզմ և բուժում են մի շարք առողջական խնդիրներ: Խնկի բույրը պարունակում է մի շարք տարրեր, որոնք օգնում են հաղթահարել սթրեսը, նյարդային հյուծվածությունը և անքնությունը:

Խնկի բույրն ամրացնում է հիշողությունը: Միջնադարյան հայ բժիշկ Ամիրդովլաթ Ամասիացին գրել է՝ «իր դառնությամբ և չոր էությամբ խունկն ամրացնում է գիտակցությունն ու բուժում է մոռացկոտությունը»:

Հին Ռուսաստանում խնկի ջուր էին տալիս եկեղեցում գտնվողներին, քանի որ հավատում էին, որ խնկի ջուրը հոգուց դուրս է բերում չարքերին: Ընդհանուր առմամբ՝ խունկն ավելի շատ հոգու դարման է, քան՝ մարմնի:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը