Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան «Մոսկվա-24»-ին տված հարցազրույցում նշել է, որ սալորն ամենաօգտակար միրգն է տարեցների համար։
Մասնագետի խոսքով՝ սալորը նման կոչման է արժանացել առաջին հերթին դրանում պարունակվող անտոցիանների պատճառով։ Դրանք ոչ միայն մուգ գույն են հաղորդում պտուղներին, այլեւ պաշտպանում են օրգանիզմը բորբոքումից, բջիջների քայքայումից եւ ուռուցքներից, պարզաբանել է սննդաբանը։
Բացի այդ, սալորը մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից, շեշտել է բժիշկը։
«Հասկանալի է, որ ծերության ժամանակ բջիջները շատ ավելի ինտենսիվ են քայքայվում, հատկապես, երբ դրանք բորբոքված են։ Այսպես կոչված Էնդոտոքսին է ձեւավորվում։ Հաճախ կարող ենք տարեցների մոտ նույնիսկ լիպոֆուսցին տեսնել. մաշկի վրա բծեր են առաջանում, մաշկի գույնը փոխվում է։ Այդ քայքայման պրոդուկտներն են գերակշռում բջիջների նորացման նկատմամբ: Եւ դրանք եւս պետք է դուրս բերել»,- բացատրում է Սոլոմատինան:
Սննդաբանի խոսքով՝ սալորի մեջ շատ բջջանյութ կա, այն նաեւ հեռացնում է այդ տոքսինները՝ նուկլիդները, ծանր մետաղների աղերը, կոտրված բջիջների մնացորդները։
Սալորը նաեւ կարգավորում է աղիների աշխատանքը, իսկ իմունային համակարգն ու տրամադրությունը կախված են դրա առողջությունից, նշել է փորձագետը։ Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս օրական մոտ երեք սալոր ուտել։
med.news.am