Հյուսիսարեւմտյան համալսարանի ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ճաշի ժամերը պետք է համաժամանակացվեն ցիրկադային ռիթմերի հետ:
Լաբորատոր մկների վրա կատարված հետազոտությունը պարզել է, որ սննդընդունման սահմանափակումը ցիրկադային ռիթմի ակտիվ ժամանակահատվածում սահմանափակում է քաշի ավելացումը եւ նաեւ բարելավում է նյութափոխանակությունը՝ բարձրացնելով ջերմություն արտադրող ճարպային բջիջներում կրեատինի նյութափոխանակության արագությունը: Խոսքը ճարպային բջիջների մասին է, որոնք էներգիա են օգտագործում սննդակարգում ստացված ավելորդ կալորիաներից։ Սպիտակ ճարպային հյուսվածքը կուտակում է էներգիան, մինչդեռ գորշ ճարպն այրում է ավելցուկը՝ ջերմություն ազատելով եւ ջերմագենեզի միջոցով պահպանելով մարմնի ջերմաստիճանը:
Ցիրկադային ռիթմերը կարգավորում են մարմինը 24-ժամյա ցիկլով, որը վերահսկում է բազմաթիվ գործընթացներ, ներառյալ քնի եւ արթմնի ցիկլերը, հորմոնալ ակտիվությունը եւ մարմնի ջերմաստիճանը: Ամեն օր մեր այս ներքին ժամացույցը վերականգնվում է լույսի եւ մթության ցիկլով մայրամուտից եւ արեւածագից հետո: Մարդիկ կարող են հավելումներ ընդունել քնի հորմոնի մելատոնինով, որպեսզի կարգավորեն այս ցիկլերի ժամանակը:
Փորձերը ցույց են տվել, որ սահմանափակված ուտելը կարող է նվազեցնել ավելորդ քաշը, ինչպես նաեւ բարելավել նյութափոխանակության առողջությունը ինչպես կրծողների, այնպես էլ մարդկանց մոտ: Մկների վրա կատարված փորձերը ցույց են տվել, որ ցիրկադային ժամացույցի ոչ ակտիվ փուլով ժամանակին չսնվելը կարող է նպաստել քաշի ավելացմանը: