10 թունավոր մթերք, որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

10 թունավոր մթերք, որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր

elle.ru կայքը կազմել է այն 10 թունավոր մթերքների ցանկը, որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր:

Շատերը կարծում են, թե արախիսը, ինչպես ընկույզը, օգտակար է: Ըստ կայքի՝ առանց որոշակի գենի ներարկման՝ այն չի պահպանվում, իսկ այդ գենը վտանգավոր է առողջության համար:

Peanuts

Իր սկզբնական վիճակում և քիչ օգտագործելու դեպքում կարմիր ձկնկիթն օգտակար է: Այն շատ կարճ է պահպանվում, այդ պատճառով հաճախ են դրանում ներարկում նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը:

Salmon caviar on spoon, close-up

Բարբարիս կոնֆետները ևս նկարող են վտանգավոր լինել, քանի որ, ըստ կայքի, դրանք պատրաստվում են քիմիական նյութերի օգտագործմամբ:

Multi-colored fruit candy

Մենք արդեն սովորել ենք, որ երշիկեղենն առողջ սննդի շարքին չի կարելի դասել:

Sliced salami and ham on plate, overhead view

Շպրոտը պարունակում է որոշակի նյութեր, որոնք, հավաքվելով օրգանիզմում, կարող են անցանկալի հետևանքների պատճառ դառնալ:

704x450_0xd42ee42a_2222674051422439412

Ըստ կայքի՝ վնասակար կարող է լինել նաև երկար ժամանակ պահպանվող կաթնամթերքը: Եթե կաթը երկու շաբաթից ավելի պահպանման ժամկետ ունի, նշանակում է՝ դրանում հակաբիոտիկներ կան:

MILK POUR WITH PITCHER IN BLUE BACKGROUND

Նախկինում ձմերուկը վաճառքում հայտնվում էր օգոստոս ամսից ոչ շուտ: Այսօր ձմերուկ կարելի է գնել ողջ տարվա ընթացքում, ինչը նշանակում է, որ դրանք աճեցվում են քիմիայի արդյունքում:

Sliced Watermelon On A Platter

Այսօր վաճառքում հայտնվում են նաև հավի մսեր, որոնք ստացվում են հորմոնների ներարկման արդյունքում:

Close-up of raw chicken with vegetables

Ըստ կայքի՝ որոշ մասնագետներ պնդում են, որ հալեցրած պանիրը չի մարսվում օրգանիզմի կողմից:

690x461_0xd42ee42a_18509805161422439838

Քաղցր գազավորված ըմպելիքները շաքարի, քիմիայի և գազերի միախառնման արդյունք են: Դրանք և՛ ավելորդ քաշի ավելացման պատճառ են դառնում, և՛ վնասում են օրգանիզմին:

Glass of cola on crushed ice, close-up