Ինչ է կատարվում մեր օրգանիզմում 1 շերտ շոկոլադ ուտելուց հետո
Advertisement 1000 x 90

Ինչ է կատարվում մեր օրգանիզմում 1 շերտ շոկոլադ ուտելուց հետո

Ացտեկները շոկոլադն անվանում էին «Աստվածների կերակուր»: Եվրոպայում այն վաճառվում էր դեղատներում՝ որպես դեղ, այսօր այն ամենասիրելի քաղցրավենիքն է աշխարհում: Բացի այդ, այն օգտակար է առողջությանը: Բայց պետք է հաշվի առնել, որ օգուտ է բերում միայն մուգ դառը շոկոլադը:

16 զարմանահրաշ բաներ, որ շոկոլադն անում է մեր օրգանիզմի հետ 10 րոպե հետո:

Բարձրացնում է տրամադրությունը և առույգացնում է: Տրիպտոֆանը, որը պարունակվում է շոկոլադի մեջ, նպաստում է սերոտոնինի առաջացմանը:

Բարելավում է արյան մատակարարումն ուղեղին և լայնացնում է անոթները: Այն, ինչ պետք է մտավոր աշխատանքից առաջ:

Իջեցնում է ճնշումը:

Պաշտպանում է ատամները: Կակաոյի յուղը պատում է ատամները պաշտպանիչ թաղանթով, ինչը դժվարացնում է բակտերիաների բազմացումը:

Կես ժամվա ընթացքում

Օգնում է պայքարել հազի դեմ: Տեոբրոմինը, ինչով հարուստ է շոկոլադը, գործում է կոդեինից ավելի արդյունավետ:

Պաշտպանում է մաշկն արևից՝ շնորհիվ հակաօքսիդանտների և ֆալվոնոիդների: Օրգանիզմ են մուտք գործում վիտամիններ (PP, B1, B2, E) և միկրոէլեմենտներ (Ca, Mg, Na, K, P, Fe):

Օգտագործելուց մի քանի օր հետո

Կանխարգելում է դիաբետը:

Փոքրացնում է տագնապի մակարդակը:

Իջեցնում է քաղցրի նկատմամբ ձգտումը:

Սիստեմատիկ օգտագործելու դեպքում:

Առողջացնում է սիրտը:

Փոքրացնում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:

Մաքրում է անոթները՝ շնորհիվ հակաօքսիդանտների և ֆլավոնոիդների:

Բարձրացնում է ինտելեկտը:

Ֆլավոնոիդները և մագնիումը դրական են ազդում հիշողության վրա, դրա համար շոկոլադը շատ օգտակար է նրանց համար, ովքեր 70-ն անց են:

Դադարեցնում է ծերացման գործընթացը՝ շնորհիվ հակաօքսիդանտների:

Երեխաներին ավելի երջանիկ է դարձնում: Երեխաները, որոնց մայրերը հղիության ժամանակ դառը շոկոլադ են օգտագործել, վախկոտ չեն լինում և ավելի շատ են ժպտում:

Ինչ է պետք հիշել.

Ընտրեք շոկոլադ՝ 70 տոկոս և ավելի կակաոյի պարունակությամբ:

Օրվա մեջ օգտագործեք 2-3 շերտ:

Այն մարդիկ, որոնց մոտ նախատրամադրվածություն կա երիկամներում քարեր առաջանալու, պետք է խուսափեն շոկոլադ օգտագործելուց:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը