Սպիտակուցի 4 հրաշալի աղբյուր՝ մսից ու սոյայից զատ
Advertisement 1000 x 90

Սպիտակուցի 4 հրաշալի աղբյուր՝ մսից ու սոյայից զատ

Շատերին թվում է, որ օրգանիզմը սպիտակուցներով հագեցնել կարող են միայն միսն ու սոյան: Իրականում պրոտեինի այլ աղբյուրներ ևս կան, որոնք կարող են օգնել ամրապնդել իմունիտետն ու ավելացնել մկանային զանգվածը:

Կանաչ ոլոռ

Կանաչ ոլոռը կարելի է պատրաստել գոլորշու վրա կամ տաք ջրում: Այսպես թե այնպես, այն սպիտակուցի և որակյալ ամինաթթուների հրաշալի աղբյուր է: Սակայն ցանկալի է այն թարմ գնել՝ օգտակար բոլոր հատկությունները պահպանելու համար:

Դդմի սերմեր

Հում, առանց աղի դդմի սերմերը սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր են համարվում, որոնք հագեցվածության զգացողություն են տալիս և ազատում են քաղցի բռնկումներից: Ամենօրյա սննդակարգում մեկ թեյի գդալ դդմի սերմեր ներառել, իսկ եթե կանոնավոր մարզասրահ եք հաճախում, կարող եք չափաբաժինը հասցնել երկու թեյի գդալի:

Ընկուզեղեն

Ընկուզեղենը սպիտակուցների հրաշալի աղբյուր են բուսակերների համար: Առանձնահատուկ արժեք ունի նուշի, քեշյու ընկույզի, հունական ընկույզի և գետնանուշի խառնուրդը: Կարելի է սրանց հավելել նաև քնջութի սերմեր. այն ամրապնդում է իմունիտետն ու մեծացնում մկանային զանգվածը: Բայց այս ամենը պետք է աղի չլինի:

Սև լոբի

Սև լոբին նույնպես հագեցած է սպիտակուցներով և հակաօքսիդանտների լավ աղբյուր է համարվում: Լավ լվացեք լոբին, 14-16 ժամ թրջեք, թեթևակի տապակեք և որպես խավարտ օգտագործեք:

med.news.am