Շատերին թվում է, որ օրգանիզմը սպիտակուցներով հագեցնել կարող են միայն միսն ու սոյան: Իրականում պրոտեինի այլ աղբյուրներ ևս կան, որոնք կարող են օգնել ամրապնդել իմունիտետն ու ավելացնել մկանային զանգվածը:
Կանաչ ոլոռ
Կանաչ ոլոռը կարելի է պատրաստել գոլորշու վրա կամ տաք ջրում: Այսպես թե այնպես, այն սպիտակուցի և որակյալ ամինաթթուների հրաշալի աղբյուր է: Սակայն ցանկալի է այն թարմ գնել՝ օգտակար բոլոր հատկությունները պահպանելու համար:
Դդմի սերմեր
Հում, առանց աղի դդմի սերմերը սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր են համարվում, որոնք հագեցվածության զգացողություն են տալիս և ազատում են քաղցի բռնկումներից: Ամենօրյա սննդակարգում մեկ թեյի գդալ դդմի սերմեր ներառել, իսկ եթե կանոնավոր մարզասրահ եք հաճախում, կարող եք չափաբաժինը հասցնել երկու թեյի գդալի:
Ընկուզեղեն
Ընկուզեղենը սպիտակուցների հրաշալի աղբյուր են բուսակերների համար: Առանձնահատուկ արժեք ունի նուշի, քեշյու ընկույզի, հունական ընկույզի և գետնանուշի խառնուրդը: Կարելի է սրանց հավելել նաև քնջութի սերմեր. այն ամրապնդում է իմունիտետն ու մեծացնում մկանային զանգվածը: Բայց այս ամենը պետք է աղի չլինի:
Սև լոբի
Սև լոբին նույնպես հագեցած է սպիտակուցներով և հակաօքսիդանտների լավ աղբյուր է համարվում: Լավ լվացեք լոբին, 14-16 ժամ թրջեք, թեթևակի տապակեք և որպես խավարտ օգտագործեք: