Գրեթե բոլոր տեսակի թեյերը միացություններ են ներառում, որոնք բուժիչ հատկություններ են հաղորդում այս ըմպելիքին։ Առավել հայտնի են հակաօքսիդանտները եւ հակաբորբոքային միացությունները: Նույնիսկ մեկ բաժակ թեյը կարող է վերականգնել ուժը եւ կենսունակությունը: Սակայն մարդկանց օրգանիզմը տարբեր կերպ է արձագանքում թեյի նույն տեսակին, գրում է Medicine and Science-ը։
Օրինակ՝ կարկադե թեյի չարաշահումը կարող է ատամի էմալի քայքայման հանգեցնել՝ կարկադեի մեջ թթվային միացությունների մեծ քանակության պատճառով։ Բեռնի համալսարանի գիտնականներն ուսումնասիրել են ատամի հեռացումից հետո ստոմատոլոգիական գրասենյակներից ստացված մարդկանց ատամները:
Ստացված նմուշները փորձարկվել են տարբեր խմիչքների, դեղամիջոցների եւ սննդի միջոցով: Փորձարկումների արդյունքում պարզվել է, որ կարկադե թեյն ամենաշատ վնասակար ազդեցությունն ունի ատամի էմալի վրա։ Պարզվել է, որ կարկադեն վտանգավոր մթերք է ստամոքսի բարձր թթվայնությամբ, խոլելիտիազի հակում ունեցող, ինչպես նաեւ հորմոնալ բուժում անցնող մարդկանց համար։
Գիտնականները որպես վտանգավոր նշել են նաեւ նաեւ քարխոտի թեյը: Պիրոլիզիդին ալկալոիդների միացությունները, որոնք այս ըմպելիքի մաս են կազմում, հակացուցված են լյարդի խնդիրներ ունեցող մարդկանց: Այս մասին հաղորդվում է Public Health Nutrition պարբերականի էջերին։ Հենց այս միացություններն էլ կարող են լյարդի բջիջների վնասման հանգեցնել, ընդհուպ մինչեւ չարորակ ուռուցքների գոյացման:
Պարբերականն օրգանիզմի համար վնասակար թեյի տեսակների ցանկում նշել է նաեւ պուեր թեյը։ Այն բաղկացած է թեյի սովորական տերեւներից, որոնքհատուկ հնեցման եւ հետֆերմենտավորման գործընթաց են անցնում։ Այս թեյի առանձնահատկությունը տոնինի բարձր պարունակությունն է։ Այս ըմպելիքի չափից շատ օգտագործումը կարող է անհանգստություն առաջացնել մարսողական տրակտում, որն ուղեկցվում է սրտխառնոցով եւ ստամոքսի ցավով։ Պուեր թեյը կարող է նաեւ մեծացնել անքնության ախտանիշները քնի խանգարումներ ունեցող մարդկանց մոտ: